Има ли детето ми бронхопневмония?

◼ Гноен емпием ◼ Вродени болести на белите дробове
Отговори
Зорница
Регистриран: 30 яну 2015, 10:59

Има ли детето ми бронхопневмония?

Мнение от Зорница » 25 дек 2015, 18:59

Здравейте.Честито Рождество Христово! Имам следния проблем. Касае се за дете на 2г. и 10м., което страда от упорита кашлица.Започна преди близо месец, на моменти отшумяваше и основно беше нощем. Според личния ни лекар ставаше въпрос за "сополива" кашлица(вярно е, че беше хремава почти през цялото време).През този период и направихме микробиологично изследване на носен и гърлен секрет и в гърлото се изолира Staphylococcus aureus, според лекаря не е необходимо да се борим срещу бактерия, когато няма инфекция и вероятно е просто носителство. Преди около седмица кашлицата се засили и на 21.12 бяхме отново на преглед, на който се установи леко зачервено гърло и започна прием на Аугментин ЕС 2х5мл и Имунохелт на Абофарма. На 23.12 след безсънна нощ заради неспираща с часове кашлица, по свое усмотрение заведох детето на рентген и ми казаха, че има пневмония вдясно. След като показах снимката на личния лекар той отрече наличието на такава, увеличи дозата на Аугментин ЕС на 2х 6мл, добави Вентолин сироп 3х2.5мл, Флавамед сироп за деца 2х 5мл, Хексалгин 3х6 капки и Виброцил по 1 път вечер в носа. Детето няма други симптоми, яде, не е отпаднало, няма температура, кашлицата почти отшумя. Въпреки че се доверих на лекаря си и детето ми е видимо добре, в мен остава притеснението, дали не сгреших и дали няма да се влошат нещата...дали не трябваше да постъпя в болница и дали изобщо има бронхопневмония???Ще Ви бъда благодарна, ако погледнете снимката и изкажете мнението си.(Не се съмнявам, че и сам ще видите, но все пак да спомена, че малката е с деформация тип"обущарски гърди").

Зорница

Re: Има ли детето ми бронхопневмония?

Мнение от Зорница » 28 дек 2015, 13:29

I00001.JPG

Зорница

Мнение от Зорница » 29 дек 2015, 14:12

I00001.JPG
Ето я и снимката

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 29 дек 2015, 15:24

Здравейте и честита Коледа!
Аз съм в отпуска и ще бъда на разположение след 10 януари. Ако искате да прегледам детето и да поговорим запишете се за преглед в Детския център на Токуда. Дотогава желая бързо възстановяване!
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори