Здравейте.
Пиша ви във връзка със случай, който не ме засяга пряко, но сме близки приятели с майката на болното дете и ми се иска да и помогна да го спаси и дай Боже това да стане с ваша помощ.
Става въпрос за момче на 14г., което е развило двустранна пневмония и е хоспитализирано. Извинявайте, става въпрос за град Варна. За съжаление състоянието му се е влошило вчера и се е стигнало до "пневмоторакс". В момента е на апарат, който му помага да диша и е в реанимация. Лекуващият го лекар му дава "ванкомицин" срещу стафилококова инфекция, но е без резултат.
Също детето е по принцип с астма, но това не е повлиало по някакав начин.
Майката е много загрижена и усилено тарси някой специалист по пневмонии, който да и помогне с информация, съвет или каквото и да е.
Знам, че информацията, която ви давам не е достатъчна, но това е което знам от нея. Ако можете да ми дадете контактите на някой експерт в тази насока, за да се сваржи тя с него и да му обясни подробно ще съм ви благодарна с цялото си сърце.
Моля ви, дайте някоя насока, за да помогнем на детето.
Искренно ваша:
Загрижената
Двустранна пневмония
- Доц. Шивачев
- Модератор
- Регистриран: 07 юни 2005, 14:30
- Контакти:
Re: Двустранна пневмония
Здравейте,
информацията, която давате е твърде недостатъчна и трудно би могло да се даде мнение. Явно става въпрос за тежка и бързо развиваща се инфекция на белия дроб, за да се стигне до такова усложнение, като пневмоторакс и съм сигурен , че колегите правят това което трябва. Съжалявам, но във Варна не зная към кого да ви насоча. В София можете да потърсите доц Периновска от Детската белодробна клиника(зад Майчин дом) или проф.Минчев ДУББ( Фтизиатрията зад Института по хигиена). Желая Ви успех и дано детето се оправи бързо.
С уважение.
информацията, която давате е твърде недостатъчна и трудно би могло да се даде мнение. Явно става въпрос за тежка и бързо развиваща се инфекция на белия дроб, за да се стигне до такова усложнение, като пневмоторакс и съм сигурен , че колегите правят това което трябва. Съжалявам, но във Варна не зная към кого да ви насоча. В София можете да потърсите доц Периновска от Детската белодробна клиника(зад Майчин дом) или проф.Минчев ДУББ( Фтизиатрията зад Института по хигиена). Желая Ви успех и дано детето се оправи бързо.
С уважение.
-
- Регистриран: 09 ное 2006, 18:05
Много ви благодаря за отговора на запитването ми. Ще предам на майката каквото ме посъветвахте. Детето все още няма подобрения и те все още търсят някой друг специалист кам когото да се обърнат за консултация. Ще се опитам по интернет да намеря координатите на посочените от вас лекари, за да се свържат с тях, но ако и вие може да ми дадете някои координати ще е от голяма помощ.
Много ви благодаря за отделеното време.
Искренно ваша:
Загрижената
Много ви благодаря за отделеното време.
Искренно ваша:
Загрижената
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Родителите на детето се свързаха с мен и аз проведох няколко телефонни консултации с колегите от Варна. Взето е решение за смяна на антибиотиците и е уточнена хирургичната тактика по отношение на белия дроб. Най-вероятно този пневмоторакс е на базата на белодробна деструкция. При спешна нужда ние също може да поемем детето.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
-
- Регистриран: 09 ное 2006, 18:05