Здравейте!
Пиша Ви поради нуждата от съвет. Имам дъщеря на 3 г. Ходи на детска градина. Знаете как е - през седмица с темпетура, кашлица и сополи, лекуваме вечно грип, въпреки превантивните мерки (Респивакс и Есберитокс). Дали е така не знам, защото всички лекари казват, че грип с антибиотик не се лекува, а все с антибиотик приключват "битките" ни с тези вируси.... Последно ни уплашиха с вирусна пневмония. Това усложнение от грипа ли е? Какви последици може да има за детето? Има ли профилактика на това заболяване?
Много Ви благодаря за всяко мнение....
Вирусна пневмония
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
вирусна пневмония
Здравейте,
д-р Шивачев е в провинцията и ще отговоря аз.
Лично за мен "вирусна пневмония" е много мъгляво понятие.
Обикновено такава е диагнозата, когато няма какво друго да се каже.
Вирусната инфекция би могла да се установи в белия дроб, като част от общата инвазия. След 3 - 5 ия ден тя се наслагва с бактериална пневмония и едва тогава са нужни антибиотици. Нещата опират до лекарско умение, пълно изследване на кръвната картина, рентген на бял дроб (по преценка). Но има редица други тестове - например микробно изследване на гърлен и носен секрет.
Правилно сте имунизирали детето. Не говоря конкретно, но често лечението на деца се дава напосоки. Протрахирано (тоест на тласъци и продължително) протичат неправилно лекуваните инфекции.
Ако желаете академична консултация, потърсете от мое име доц.д-р Переновска от детската клиника на Александровска болница (зад високата сграда на Майчин дом).
Надявам се, че съм Ви бил полезен.
д-р Шивачев е в провинцията и ще отговоря аз.
Лично за мен "вирусна пневмония" е много мъгляво понятие.
Обикновено такава е диагнозата, когато няма какво друго да се каже.
Вирусната инфекция би могла да се установи в белия дроб, като част от общата инвазия. След 3 - 5 ия ден тя се наслагва с бактериална пневмония и едва тогава са нужни антибиотици. Нещата опират до лекарско умение, пълно изследване на кръвната картина, рентген на бял дроб (по преценка). Но има редица други тестове - например микробно изследване на гърлен и носен секрет.
Правилно сте имунизирали детето. Не говоря конкретно, но често лечението на деца се дава напосоки. Протрахирано (тоест на тласъци и продължително) протичат неправилно лекуваните инфекции.
Ако желаете академична консултация, потърсете от мое име доц.д-р Переновска от детската клиника на Александровска болница (зад високата сграда на Майчин дом).
Надявам се, че съм Ви бил полезен.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !