Кисти на пръстите м/у фалангите на ръката
-
- Регистриран: 03 фев 2017, 13:09
Кисти на пръстите м/у фалангите на ръката
Здравейте доктор Бранков. Детето ми се роди с кистички на две от пръстчетата на лявата ръка , като диагнозата която е поставена е Dg. Tu clig II ,III manus sin. Ходили сме на няколко мнения и все различни - от това,че не се отстраняват и да не правим операция ,след премахването им има вероятност отново да се появят , детето веднага трябва да се оперира , да се изчака до 1 год и последно да се оперира когато туморите започнат да пречат на движението и детето не е в интензивен растеж. Сина ми сега е на 2 години , кистите нарастват заедно с растежа на ръчичката,при раждането голямата беше с големина бобово зърно, а сега е два пъти по голяма, видимо не му пречат и борави с ръката свободно , единствено при удар или студ местата посиняват . До този момент не са правени никакви изследвания или снимки. Какво е вашето мнение , за подобни образования, кога би било удачно да ги оперираме и какви рискове би имало?
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Re: Кисти на пръстите м/у фалангите на ръката
И на мен не ми е ясно какво е това. С тези проблеми се занимават детските ортопеди. Аз лично бих направил ехография за да видя какво съдържание имат кистичките. Това поне ще подскаже дали има нужда от операция.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !