ЧЕСТИТА КОЛЕДА !

Отговори
Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1850
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

ЧЕСТИТА КОЛЕДА !

Мнение от професор Бранков » 25 дек 2007, 11:07

Честита Коледа, приятели !

Измина една бурна за детската хирургия година – имаше неправда, после стачки, след тях разиграване на картите и накрая сякаш все още не виждаме целта. Бяхме укорявани от директори и министри, че мързелуваме, вместо те да се замислят защо младото поколение на България намалява, защо нашата хирургия не е конкурентоспособна, защо напущат елитни сестри, защо се обезверяват лекарите!
Новият директорски екип на „Пирогов” има големи амбиции да съживи болницата и действа със замах – дано това продължи и занапред. Дано обещаните средства за модернизация постъпят при нас. Дано Българската Коледа почете апела ни за подновяване на амортизираната апаратура. Дано в нашите редици се влеят нови ентусиасти. Дано децата на България получат най-съвършени медицински грижи!
Имаше и много светлина – правителството на Япония отпусна голямо дарение, с което ще се модернизира детската реанимация. За нови инструменти в операционната имаше дарение от Ротари интернешънъл. Благодарни родители допринасяха за подобряване на някои битови елементи в Клиниката. Управата на болницата също изпълни някои от обещанията си за ремонти.
Нашата детска хирургия отбеляза редица успехи – имахме гости от цяла Европа, заедно с които извършихме показни операции от голяма сложност. Имахме постижения в науката, започнахме подготовката за Втория ни национален конгрес. Подготвяме издаването на голям и съвременен учебник. Предвиждаме още международни срещи. Всичко това идва в тон с интеграцията на България в Европейския съюз, а детската хирургия е част от тази интеграция.
Идващата нова 2008 година ни носи повече надежди, отколкото опасения. Казвам това, защото съм убеден, че с хленчене и жалби не се върши преустройство. Иска се желание, воля за успех, непоколебимост и ентусиазъм. Това е което пожелавам на моите колеги.
А на вас, драги родители, пожелавам здрави, весели и умни деца. А ако случайно имате нужда от нас, нека това да бъде за кратък миг.
И нека силата да бъде с вас!
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори