отново за изследванията

Отговори
marychery
Мнения: 91
Регистриран: 27 яну 2006, 11:57
Местоположение: София

отново за изследванията

Мнение от marychery » 19 сеп 2006, 22:26

:D Здравейте. На дъщеря ми и предстои лека операция за отстраняване на трета сливица-причината е, че от половин година е с наличие на стрептокок от гр А в гърлото, който лекувахме с антибиотици безрезултатно.Днес взехме резултатите от кръвната картина, повечето от показателите са в норма, но утайката пак е леко завишена -21мм/ч. Бихте ли ми обяснили това дали би имало значение за операцията.Моля да ме извините , ако не съм се изразила точно.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1849
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 26 сеп 2006, 09:33

Здравейте, ще Ви отговоря накратко.
Леко завишената утайка не е проблем - тя е свързана с хроничните промени в сливиците и продължителната стрептококова инфекция.
При такива инфекции се препоръчва Респивакс или Бронховаксом, както и локално намазване с Трипафлавин.
Има ли остра инфекция с бета-хемолитичен стрептокок А, тогава се налага антибиотично лечение (Аугментин, Клацид) или по показания от микробната култура.
Махането на третата сливица не би трябвало да става в период на обостряне на процеса.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

marychery
Мнения: 91
Регистриран: 27 яну 2006, 11:57
Местоположение: София

Мнение от marychery » 26 сеп 2006, 23:41

Сърдечни благодарности за отговора доцент Бранков.Оперираха дъщеря ми миналият четвъртък, и за сега всичко е наред.При нас проблемът е стар, детето ми се разболя декември миналата година и от тогава не можеме да изчистиме стрептокока.Правени са няколко пъти посявки и антибиограми, пила е в продължение на 6 м АБ и сега след последното изследване резултата отново беше положителен.А Мария направи и алергия към почити всички АБ, които изпи- Сумамед, Аугментин, Макропем, Далацин ц, Оспен.
Отново благодаря за отделеното време.

Отговори