Искам да благодаря на доц. д-р Бранков, че спаси моето детенце Георги. На вторият ден от живота му се наложи операция на хранопровода. Целият екип в "Пирогов" са отлични специалисти.
Моят личен въпрос към доц. д-р Бранков е: Трябваше да се направи на Георги контрастно вещество, за да се види как е операцията. Казаха ми, че щом детето не повръща и наддава на килограми няма смисъл да му се прави контрастно вещество. Иска ми се да бъда спокойна и да знам, че всичко е наред.
Ще мога ли да давам на Гошко пюрета като навърши 4 месеца и половина?
Вие какво ще кажете като отличен специалист в тази област?
Атрезия на хранопровода
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Нека е жив и здрав Георги и честита баба Марта.
Ако се храни добре без да се задавя, значи спокойно продължете с нужните за възрастта му храни.
Може винаги да дойдете за контролен преглед, защото проследяването на тези деца е важно, пък и ще се радвам да го видя.
Ако се храни добре без да се задавя, значи спокойно продължете с нужните за възрастта му храни.
Може винаги да дойдете за контролен преглед, защото проследяването на тези деца е важно, пък и ще се радвам да го видя.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
-
- Регистриран: 02 фев 2006, 17:05
- Контакти:
Re: Атрезия на хранопровода
И аз, за пореден път искам да изкажа своята благодарнтост към професор Бранков - изключителен човек и професионалист!
През 2005г Крис се роди с атрезия на хранопровода и благодаряние на бързата намеса на екипа на Детска хирургия Пирогов, се радвам на едно здраво, щастливо мъниче!
БЛАГОДАРЯ ВИ БЕЗКРАЙНО МНОГО!
Поздрави и пожелания за още много успехи!
През 2005г Крис се роди с атрезия на хранопровода и благодаряние на бързата намеса на екипа на Детска хирургия Пирогов, се радвам на едно здраво, щастливо мъниче!
БЛАГОДАРЯ ВИ БЕЗКРАЙНО МНОГО!
Поздрави и пожелания за още много успехи!
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Желая здраве и щастие на Гошко и на всички вас !
Здравейте
незнам дали пиша на точното място но ако съм сгрешила моля да ме извините.
Аз съм жена на 28г която е напълно отчаяна от 2 год насам да се лута по лекари.
Имам проблеми с преглъщането и постоянното оригване което е много мъчително.Чувствам как се събира въздуха горе в хранопровода и все едно че ще се пръсне докато извадя въздуха и също усещам стягане в гърлото все едно някой ме души.Имам постоянен рефлукс.подуване на стомаха.къркорене на червата чести изхождания но най ме измъчва оригването и преглъщането.
Ходих поне на 5-ма УНГ -диагноза кандида албиканс
Ендокринолог-ехография и изследване на хормоните- няма ми нищо
Гастроентереолог-изследване с бариева каша и гастроскопия-Хроничен повърхностен гастрит .ХП-пол.каскаден стомах и Продължителен спазъм на Гес
ехография-прегъната жлъчка
Лечение
1-пробитор.цинарикс и лактофлор
2-панразол-арилин-лекоклар и лакто4
3 - контролок -тетрациклин- тинидазол-де-нол и лактофлор
4 -контролок и цинарикс
както съм и пила и еспумизан.мезим форте.креон.биогайа.ентеросан.квамател.алмагел.церукал
Невролог- и Психиатър поне 10 антидепресанта смениха като има съмнение че е от нерви.също и бензиодезипани
Но дотук не стигнах доникъде продължавам да съм вече в окаяно състояние дае и не мога да се храня нормално тъй като всичко ми засяда.Също и ми се събира доста секрет или как да го нарека безцветни храчки в устата които трудно преглъщам.
Много Ви моля ако някой може да ми даде някакъв съвет поне
ОТ ВАРНА СЪМ зА СЪЖАЛЕНИЕ ДАЛЕЧ ОТ СОФИЯ
Помогнете ми но като се замисля май няма нещо което да не съм пила
Желая на всички здраве
незнам дали пиша на точното място но ако съм сгрешила моля да ме извините.
Аз съм жена на 28г която е напълно отчаяна от 2 год насам да се лута по лекари.
Имам проблеми с преглъщането и постоянното оригване което е много мъчително.Чувствам как се събира въздуха горе в хранопровода и все едно че ще се пръсне докато извадя въздуха и също усещам стягане в гърлото все едно някой ме души.Имам постоянен рефлукс.подуване на стомаха.къркорене на червата чести изхождания но най ме измъчва оригването и преглъщането.
Ходих поне на 5-ма УНГ -диагноза кандида албиканс
Ендокринолог-ехография и изследване на хормоните- няма ми нищо
Гастроентереолог-изследване с бариева каша и гастроскопия-Хроничен повърхностен гастрит .ХП-пол.каскаден стомах и Продължителен спазъм на Гес
ехография-прегъната жлъчка
Лечение
1-пробитор.цинарикс и лактофлор
2-панразол-арилин-лекоклар и лакто4
3 - контролок -тетрациклин- тинидазол-де-нол и лактофлор
4 -контролок и цинарикс
както съм и пила и еспумизан.мезим форте.креон.биогайа.ентеросан.квамател.алмагел.церукал
Невролог- и Психиатър поне 10 антидепресанта смениха като има съмнение че е от нерви.също и бензиодезипани
Но дотук не стигнах доникъде продължавам да съм вече в окаяно състояние дае и не мога да се храня нормално тъй като всичко ми засяда.Също и ми се събира доста секрет или как да го нарека безцветни храчки в устата които трудно преглъщам.
Много Ви моля ако някой може да ми даде някакъв съвет поне
ОТ ВАРНА СЪМ зА СЪЖАЛЕНИЕ ДАЛЕЧ ОТ СОФИЯ
Помогнете ми но като се замисля май няма нещо което да не съм пила
Желая на всички здраве
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Съжалявам, тези проблеми са далеч от нашата практика. Колегите саподходили правилно, но явно сте сменили доста лекари. Не знам кой да Ви препоръчам. Стискам Ви палци!
-
- Регистриран: 04 фев 2019, 00:59
Здравейте, имам дете на 5 години, което е с атрезия на хранопровода, трахео-езофагеална фистула, рефлукс и астма. Непрекъснато е болен с бронхит, бронхиолит,пневмонии, лаеща кашлица. Не може, да се закрепи и непрекъснато сме по-болници. Възможно ли е като расте, да има пробив в направените операции и това, да създава проблем?
Сигурно не е правилно зададен въпроса ми, но и в момента е в интензивното на пирогов с двустранна пневмония.
Много съм притеснена, защото се въртим в кръг по-болници и няма решение на проблема.
Моля, за мнение от хирурзите на Пирогов!
Благодаря предварително!
Сигурно не е правилно зададен въпроса ми, но и в момента е в интензивното на пирогов с двустранна пневмония.
Много съм притеснена, защото се въртим в кръг по-болници и няма решение на проблема.
Моля, за мнение от хирурзите на Пирогов!
Благодаря предварително!