Една много разтревожена майка
Една много разтревожена майка
Моля ви, Моля ви, дайте ми съвет какво да правя! Децата ми имаха контакт с куче в селска среда. Синът ми, който е на 5г. е ял с немити ръце след контакта с кучето. Как да съм сигурна, че всичко е наред и не се е зарадил с кучешка тения? Какво трябва да направя за да разбера? Благодаря!
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Re: Една много разтревожена майка
Моля за извинение. Досега не съм чел вашето запитване. Може би има проблем в сървъра.
Не е толкова лесно да се зарази човек от кучешка тения. Има много условности по веригата на заразяването. Разбира се чистотата на ръцете е важна. Но едва ли при вас се е получило заразяване.
Ако желаете мога да направя изследване на детето - рентген на белия дроб и ехография на корема. Но сигурно няма да се установи нещо патологично, така че запазете спокойствие.
Не е толкова лесно да се зарази човек от кучешка тения. Има много условности по веригата на заразяването. Разбира се чистотата на ръцете е важна. Но едва ли при вас се е получило заразяване.
Ако желаете мога да направя изследване на детето - рентген на белия дроб и ехография на корема. Но сигурно няма да се установи нещо патологично, така че запазете спокойствие.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !