Здравейте докторе
Преди три години бях опериран от перианален абцес понеже не беше пробил и лявата страна (буза) на задните части се беше много издула.
Преди една седмица пак се заформи, но същата нощ преди да отида на хирург в ИСУЛ проби той каза, че това е добре. Ходих 2 пъти при него пих 5 дена антибиотик ако не се лъжа ципрофлуксацин и ми каза по 2 пъти на ден да правя бани със смрадлика. Струва ми се, че вече не тече секрет от там, но преди няколко дена получих много странен сърбеж на двете страни на дупето, видимо нямах нищо, но днес като се загледах вече сякаш имам като много червени пъпки зачервено е и с пъпки не знам от какво може да се е получило това. Да ли може да кажете предположите какво може да е ?
Притеснявам се че след 1 седмица имам излизане извън БГ и ... също и за това ми е притеснено да не стане нещо по сериозно.
Перианален абцес- през няколко години
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Re: Перианален абцес- през няколко години
Извинете, и аз бях далеч навън. Вашия проблем е неприятен и трудно се лекува. Както го описвате не мога да добия представа, но със сигурност няма да мине без хирургична обработка. Дотогава бравете бани, антибиотикът не върши голяма работа.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
Здравейте др. Бранков, казвам се Ростислав Коренков и съм баща на прекрасен син на име Кристофър.. Та направо на въпроса, живеем в Берлин преди 1 месец сина ни беше опериран заради подутина от дясно на бузата и се оказа абцес придружен с много Гной та оперираха го по спешност след 1 операция 4 дена всичко беше наред и тъкмо ни казаха ще ще ни изписват се наложи и 2 операция след което малкият ни мъж се възстснови много по-баено и трудно... Даваха му АБ но докато намерят кои е правилният мина време... Та всичко отмина и ние се прибрахме вкъщи, със страх от Лекари и Болници и с лека психична травма за нашият Юнак... Сега ви пиша защото виждам че има лека подутина отново на същото място но само това всичко друго си е наред.. (детето пие, яде, бяга, скача играе си, няма Температура.) Има само запушен нос и понякога има лека кашлица... Първите симптоми бяха: Темперстура над 39 градуса 1 седмица след това 4 дена пауза и после пак 1 седмица Температура над 39 градуса, подути венци, лош дъх, отказ да яде и намалена консумация на течностти, отпадналост... Всичко това сегс го няма има само подутина лека засега.. Та въпроса ми е. Трябва ли да се притесняваме и дс го водим на лекар или? Този 1 месец прекаран в Болницата беше мн стресиращ за нас и нашето дете!!! Поздрави от Берлин и ще чакам с нетърпение отговора ви...
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Здравейте,
тази лека подутина може да е остатъчно уплътнение от абсцеса. На този етап не бива да се безпокоите. Гнойният процес се характеризира с бързо нарастване на подутината, зачервяване на кожата и топлина на засегнатото място. Тогава вече има нужда от лекар.
Весела Коледа!
тази лека подутина може да е остатъчно уплътнение от абсцеса. На този етап не бива да се безпокоите. Гнойният процес се характеризира с бързо нарастване на подутината, зачервяване на кожата и топлина на засегнатото място. Тогава вече има нужда от лекар.
Весела Коледа!
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
Мерси за бързият отговор, забравих да спомена че му никнат и зъбки задни....